• Mydło Lawenda z Bojkowej Chaty

Podobne produkty
25.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Kurier InPost 15
Paczkomaty InPost 15
Dostępność W magazynie

Zamówienie mailowe: cttrapasz@gmail.com

Mydło Lawenda z Bojkowej Chaty może być używane do skóry twarzy mieszanej/tłustej, problematycznej jak również do mycia dłoni oraz ciała. Mydło delikatnie myje, pielęgnuje naszą skórę oraz dobrze nawilża. Za sprawą olejku eterycznego z kwiatów lawendy będzie działać antyseptycznie, przeciwzapalnie oraz dezynfekująco. Olejek eteryczny z lawendy wspomaga gojenie ran oraz oparzeń. Mydło będzie działać kojąco na naszą skórę, a jego piękny lawendowy zapach będzie działać uspokajająco oraz wyciszająco. Mydło ma fioletowy kolor i jest posypane suszem z lawendy, dzięki czemu będzie idealnie zdobić naszą łazienkę.

Waga: +/- 90g

Sposób użycia: zwilż kostkę wodą, namydl twarz lub ciało i obficie spłucz. Unikaj kontaktu z oczami. Nie pozostawiaj mydła w stojącej wodzie. Do stosowania codziennego.

Składniki aktywne:

- zmydlony olej kokosowy - otrzymywany jest w procesie saponifikacji oleju kokosowego i stosowany jest jako mydło lub detergent.

- zmydlona oliwa z oliwek - otrzymywana jest w procesie saponifikacji oliwy z oliwek i stosowana jako mydło lub detergent. W większości składa się z kwasu oleinowego, który stanowi 72% wszystkich kwasów tłuszczowych obecnych w tym oleju. Jest to kwas tłuszczowy, o bardzo dobrych właściwościach emoliacyjnych – tworzy na powierzchni skóry delikatną warstwę ochronną, która skutecznie przeciwdziała utracie nawilżenia. W składzie oliwy obecny jest również kwas linolowy -8%, który wzmacnia warstwę rogową skóry, reguluje wydzielanie sebum, redukuje stany zapalne oraz normalizuje proces rogowacenia naskórka. Do składników aktywnych oliwy zaliczamy także polifenole, które wykazują właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne - 15%. Obecne są również tokoferole - 2%.

- zmydlone masło Shea - składnik odżywczy, nie ulega całkowitej saponifikacji, dzięki czemu zapewnia delikatną pielęgnację skóry, szczególnie skóry suchej. Substancja otrzymywana z orzechów drzewa masłowego rosnącego w Afryce. Wzmacnia cement międzykomórkowy, zmniejsza transepidermalną ucieczkę wody ze skóry TEWL. Zawiera A, F, E, kwas: oleinowy, stearynowy, linolowy i inne. Działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Przyśpiesza gojenie podrażnień, ran i poparzeń słonecznych. Jest naturalnym filtrem SPF 3-4.

- olejek ziołowy z lawendy wąskolistnej - ma właściwości antyseptyczne, dezynfekujące, przeciwzapalne, uspokajające i wyciszające. Polecana jest jako środek przyspieszający proces gojenia się ran, ukąszeń owadów i oparzeń. Łagodzi świąd oraz ból. Rozszerza naczynia krwionośne i redukuje cellulit. Wspomaga leczenie zapalenia krtani i nieżytu nosa. Wykazuje działanie przeciwbólowe i przeciwskurczowe. Przeciwdziała gromadzeniu się płynów w organizmie. Na skórę działa odmładzająco i wygładzająco. Łagodzi nerwowość i napięcie.

Ingredients (INCI): Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Shea Butterate, Sodium Sunflower Seedate, Glycerin**, Lavandula Angustifolia Herb Oil, Ci77019, Ci77891, Ci42510, Linalool*, Limonene*

*składnik olejku eterycznego, **produkt reakcji zmydlania

Autor Wzorcownia Kosmetyków